1
По-богати на фибри Много растителни заместители са добри източници на фибри – например лененото семе, чията, някои ядки и плодове. Фибрите подобряват храносмилането, удължават чувството за ситост и спомагат за контролиране на кръвната захар.
Без холестерол Холестеролът се среща само в животинските продукти. Веган десертите са естествено свободни от холестерол и допринасят за сърдечното здраве.
Ниско съдържание или липса на лактоза Лактозата е захарта, съдържаща се в млечните продукти, а много хора имат непоносимост към нея. Веганските торти осигуряват наслада за всички, независимо от това дали имат лактозна непоносимост или избират да не консумират млечни продукти.
Наистина ли са вкусни?

Категорично да! Веган торти могат да бъдат също толкова богати на вкус, колкото обикновените. Креативните комбинации от естествена сладост на плодовете, шоколадови какаови вкусове, кокос, ядки могат да ви изкушат повече от някои класически рецепти. Използването на подправки като ванилия, канела, карамфил създава дълбочина на аромата и компенсира напълно липсата на яйцата.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика