1
Симптомите на диабет тип 2 включват често уриниране, постоянна жажда, усещане за глад дори след хранене, необичайно отслабване, умора, замъглено зрение, бавно зарастване на рани, изтръпване или мравучкане в ръцете и краката. Диагнозата на това заболяване се осъществява чрез кръвни изследвания, които измерват нивата на глюкоза в кръвта.

Лечението на диабет тип 2 включва промяна в начина на живот, включително здравословно хранене, редовно упражнение и поддържане на здравословно тегло. Освен това, могат да се използват перорални лекарства или инсулин, за да се контролират нивата на кръвната захар. Редовното измерване на нивата на кръвната захар е от съществено значение за управлението на диабета, като се следи как реагира на лечението и правят необходимите корекции.

Здравословното хранене е от ключово значение за контрола на диабет тип 2. Препоръчително е да се избират храни, богати на фибри и нискокалорични, като се ограничава приемът на сладки и преработени храни. С правилно управление и съобразяване с указанията на лекаря, хората с диабет тип 2 могат да водят активен и пълноценен живот, контролирайки ефективно заболяването и предотвратявайки усложнения.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика