1
Важно е да изберете килим с плътно изтъкана основа, която не позволява на течностите да проникнат в дълбочина. Въпреки издръжливостта си, вълната изисква повече грижа в сравнение със синтетичните варианти. В случай на петна, е препоръчително незабавно да ги третирате локално, за да избегнете задържането им.

Килими за вътрешна/външна употреба: Устойчивост и стил
Килимите, проектирани да устоят на външните условия, са отличен избор и за кухнята. Обикновено изработени от синтетични материали като полипропилен или полиестер, те се характеризират с изключително висока устойчивост на износване, влага и петна. Почистването им е изключително лесно – повечето са подходящи за измиване с маркуч или изпиране в пералня. Обикновено са с нисък косъм или равна повърхност, което ги прави и хигиенични. Килимите от този тип се предлагат в разнообразни дизайни, цветове и шарки – от бохемски стил и пъстри мотиви до класически райета и по-семпли едноцветни варианти.

Измиваеми синтетични килими: Практичност без компромис
Синтетичните кухненски килими, обозначени като измиваеми (washable), предлагат несравнимо удобство като могат спокойно да се перат в домашната пералня. Материали като полипропилен или изкуствена вискоза се отличават с лекота и устойчивост на разливи и петна. Въпреки че често измиване може да съкрати малко техния живот, те са изключително достъпни и позволяват евтино и лесно обновяване. Използват се специални технологии за оцветяване, които им осигуряват ярки и наситени цветове, които устояват по-дълго на избледняване

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика