1
Кожени каишки: Кожата е по-деликатна. Избягвайте водата; вместо това използвайте леко влажна кърпа за леко почистване. Специален балсам за кожа може да помогне за поддържането на нейната еластичност.

Дълбоко почистване: Ако моделът ви е много замърсен, водоустойчив и се чувствате уверени, е възможно внимателно почистване с хладка вода и нежен сапун. Винаги се консултирайте с ръководството на вашия часовник за конкретни инструкции.

Решения за съхранение: Защитете вашия аксесоар
Кутията или калъфът за часовник: Това е важен аксесоар, който осигурява защита от прах и поддържа вашите часовници организирани. Особено полезно е да се потърси калъф с отделни отделения, което помага да се предотвратят драскотини и повреди по повърхността на часовника.

Важно е също да се избягва съхранението на часовниците при екстремни температури или пряка слънчева светлина, тъй като това може да повлияе на смазките и да причини избледняване. Хладно и тъмно място е идеално за съхранение, където часовниците могат да бъдат поддържани в оптимални условия за запазване на тяхната функционалност и визуален вид.

Дръжте далеч и от силни магнитни полета, тъй като тези полета, които се генерират от електроника и високоговорители, могат да доведат до нарушаване на точността на механичните часовници. Магнитите могат да въздействат на работата на модела и да предизвикат нежелани промени в неговата функционалност, като го правят по-малко прецизен. Затова е препоръчително да се избягва поставянето на часовниците в близост до устройства като компютри, телевизори или смартфони, които генерират силни магнитни полета.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика