1
Подправките играят решаваща роля за въздействието и баланса на плодовите сладкиши. Добавете богата комбинация от топли, празнични аромати:

Затоплящи смеси: Комбинацията от канела, джинджифил, индийско орехче, карамфилово дърво създава типичните за сезона усещания

Цитрусови кори: Портокалова и лимонова кора придават свежест и контрастират със сладостта на плодовете

Екстракти: Бадемов екстракт, екстракт от ванилия или ром допълват и засилват вкусовия профил

Съвети за по-здравословен избор на съставки

Сушени плодове: Използвайте плодове без добавена захар, когато е възможно. Накисването на сушените плодове в портокалов сок или друг аромат преди добавянето им към тестото, увеличава естествената им сладост и намалява необходимостта от допълнителни подсладители.

Консервирани плодове: Изберете такива, подсладени с плодов сок, а не със захарен сироп, или намалете общото количество консервирани плодове.

Шоколад: Използвайте висококачествен тъмен шоколад с минимум 70% съдържание на какао. Той е добър източник на антиоксиданти и за разлика от млечния шоколад съдържа по-малко захар.

Докато по-здравословните плодови сладкиши все още са десерт и трябва да се консумират в умерени количества, съсредоточаването върху насладата от вкуса и споделените празнични моменти, а не върху размера на порцията, може да помогне за създаването на приятна изненада както за вас, така и за тези, с които споделяте специалните моменти през празниците. Проучването на иновативни подходи и вкусове може да доведе до изненадващо вкусни и питателни плодови сладкиши, които са чудесно допълнение към всяка празнична трапеза.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика